KALICH CUP 2009 - Sympaťáci druzí

24.08.2009 14:25

Počasí a los rozhodlo finále 13.ročníku tradičního turnaje trojic KALICH CUP 2009 v Miloticích nad Bečvou.

V sobotu 22.srpna se tým Sympaťáku ve složení Jiří Kolouch, Jan Pospíšilík a Karel Hrdý zúčastnil známého prázdninového turnaje trojic. Do turnaje se přihlásilo 12 družstev, která byla rozdělena do dvou šestičlenných skupin. Po porážce od nenápadného týmu South Park (pozdějšího vítěze celého turnaje) díky vlastním chybám a nerozehranosti náš tým již neokusili hořkost porážky a obsadil 2. místo v základní skupině B. Dokázal porazit i horké favority, tým Chelsea, 2:0, a také pozdějšího vítěze naší skupiny. Poprvé v historii také byli Sympaťáci nalosováni do stejné skupiny s týmem Kamenná játra (naši kamarádi a rivalové), nad který v derby utkání zvítězili díky lepšímu poměru míčů po setech 1:1.

Čtvrtfinále s třetím týmem skupiny A bylo jednoznačnou záležitostí našeho týmu a poměrem setů 2:0 postoupil do semifinále, kde se opět setkal s týmem Chelsea. Po velmi špatném začátku Sympaťáci prohráli první set jednoznačně 10:2. Ve druhé setu nastal obrat, náš tým se opět vrátil ke své hře a mírný náskok udržel až do konce a zvítězil 10:8. Třetí set byl infarktovou záležitostí. Po dramatických výměnách se naši hráči ujali vedení 4:1, které soupeř dokázal opět dotáhnout na 4:4. Od tého chvíle se týmy přetahovaly o každý bod až do stavu 9:9. Poslední míč však Sympaťáci získali pro sebe a postoupili do finále. Bohužel již při tomto utkání začalo pršet a po druhém semifinálovém utkání musel být prohlášen terén za nevyhovující.

Finále i utkání o 3.místo tedy rozhodl los. Los byl nakonec šťastnější pro tým South Park, který zvolil "pannu". zatím co nám zůstal smolný "orel".

Sympaťaci bodovali i individuálních oceněních, Honza Pospíšilík byl vyhlášen nejlepším hráčem turnaje a Jiří Kolouch získal cenu pro nejstaršího hráče.

Sympaťaci, díky za druhé místo a sympatický výkon. Jen tak dál!!!

 

Zpět