Solidní 2.místo z Ivanovic na Hané

22.09.2009 09:44

V sobotu 19.9.2009 se téměř kompletní tým Sympaťáků zúčastnil II.ročníku Memoriálu Ing. Jan Pospíšilíka v Ivanovicích na Hané. V sestavě Jan Pospíšilík, Pavel Bohuš, Jiří Kolouch a Karel Hrdý se náš tým po boku dalších 12-ti týmů vrhl do bojů o krásný putovní pohár. Za krásného počasí byly týmy rozděleny do dvou skupin a utkaly se systémem každý s každým na dva hrané sety o tři postupová místa z každé skupiny. 

Sympaťáci ztratili pouhý jeden set za remízu s týmem DUHA Břeclav a bezpečně si s velkým odstupem zajistili prvenství v sedmičlenné skupině B.

Do finálových bojů postoupilo 6 týmů a o celkové prvenství se utkaly systémem každý s každým. Hned v prvním utkání změřili Sympaťáci své síly s favorizovaným týmem Tchoři s posilou Petrem Mullerem, mimo jiné vítězem skupiny A. Po velmi dobrém výkonu byl první set jasnou záležitostí našich borců, poměrem 10:4. Na začátku druhého setu se soupeř ujal po našich chybách vedení o několik míčů a náskok udržel až do konce, 10:7, na sety 1:1. Třetí set byl nádhernou ukázkou nohejbalového umění a náš tým Sympaťáků si udržoval malý náskok až do stavu 7:7. Po nepřesnostech šel soupeř do vedení a těsný náskok udržel až do konce, 10:8, set 2:1 pro Tchoře. Smolná porážka. V dalším utkání Sympaťáci jasně rozdrtili domácí tým NK Rozvíz 2:0. Třetím soupeřem byl tým Strom Zlín a stejně jako ve skupině náš tým po bezchybném výkonu zvítězil hladce 2:0. Protože tým Dědic odstoupil z finálových bojů, v posledním utkání Sympaťáci porazili tým DUHA Břeclav poměrem 2:1 a obsadili celkově druhé místo.

První místo z loňského roku nebylo sice obhájeno, ale náš tým zanechal solidní výkon na hřišti i mimo něj. Poděkování patří našemu týmu, bezchybným pořadatelům i divákům fandícím Sympaťákům :-)

Konečné pořadí:

1. Tchoři, 2. Sympaťáci, 3. Strom Zlín, 4. DUHA Břeclav, 5. NK Rozvíz, 6. Dědice

Fotky jsou ve fotogalerii zde. 

Memoriál se koná na počest zesnulého zakladatele nohejbalového oddílu, dlouholetého předsedy sportovního klubu Slovan a starosty města Ing. Jana Pospíšilík (otce Sympaťáka Honzy). Čest jeho památce.

Zpět